Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

De feiten en fabels over een ooglaserbehandeling

Wanneer u last hebt van slecht zicht en liever geen bril of lenzen draagt, kan een ooglaserbehandeling uitkomst bieden. Echter zijn er veel verhalen over ooglaserbehandeling die simpelweg niet kloppen, of vroeger zo waren maar tegenwoordig niet meer. Er is sinds het begin van ogen laseren namelijk heel veel veranderd. Technieken zijn verbeterd en artsen zijn meer gespecialiseerd. Echter bestaan er nog veel fabels over ogen laseren. In dit blog bespreken we de meest gehoorde fabels over ooglaserbehandelingen. Daarna zal gekeken worden naar de feiten.

Wat betreft ooglaserbehandelingen gaan er een hoop fabels rond. Veel van deze zal je wel is gehoord hebben in je omgeving, maar deze zijn simpelweg niet waar. Wij bespreken de meest gehoorde fabels:

Een ooglaserbehandeling brengt een groot risico met zich mee

Veel mensen zijn bang dat je met een ooglaserbehandeling een groot risico neemt en nog meer schade kan aanrichten. Door nieuwe technologieën zijn de risico’s van ogen laseren tot het minimum gedaald. Uit de cijfers blijkt ook dat er nauwelijks complicaties optreden.

Een ooglaserbehandeling is pijnlijk

Veel mensen zijn bang voor een ooglaserbehandeling en het idee dat er aan de ogen geopereerd wordt vinden ze naar. Door nieuwe technologieën hoeft bij veel ooglaserbehandelingen het oog maar nauwelijks aangeraakt te worden. De behandeling gaat zeer snel en mensen ervaren geen pijn, hooguit een geïrriteerd gevoel vlak na de behandeling.

Een ooglaserbehandeling kan je blind maken

Dit wordt vaak gezegd omdat mensen denken dat met een ooglaserbehandeling in het oog wordt gesneden. Dit is absoluut niet waar. Er wordt alleen in het hoornvlies geopereerd. Bovendien is er volgens wetenschappelijk onderzoek nog nooit iemand blind geworden van een ooglaserbehandeling.

Een ooglaserbehandeling is duur

Hoewel de prijzen u misschien afschrikken is een ooglaserbehandeling een eenmalige ingreep die u op den duur alleen maar op kosten zal besparen. Na enkele jaren heeft u de kosten voor lenzen en/of een bril eruit gehaald.

Op den duur krijgt iemand die zijn ogen heeft laten laseren toch weer problemen

Wanneer u uw ogen laat laseren zijn de effecten blijvend en zal het dus een eenmalige ingreep zijn. Uw ogen gaan er in de toekomst niet op achteruit en heeft daarmee geen nadelige effecten op de lange termijn. Om deze belofte te waarborgen geven wij levenslange garantie, wat betekent dat wij voor u garant staan wanneer u toch problemen ondervindt.

Naast fabels zijn er ook een hoop feiten over ooglaserbehandelingen. Wij bespreken er een aantal met u.

Een ooglaserbehandeling gaat snel

Een ooglaserbehandeling is zo uitgevoerd. Binnen een halfuur staat u weer buiten, ongeacht de behandeling. Sterker nog: het echte corrigeren is zelfs binnen een paar seconden gebeurd.

U herstelt zeer snel van een ooglaserbehandeling

In tegenstelling tot veel operaties herstelt u van een ooglaserbehandeling zeer snel. De meeste behandelden kunnen na een paar uur al scherp zien, afhankelijk van de behandeling. Iedereen die een behandeling heeft ondergaan kan dan al snel weer zijn bezigheden oppakken.

Het resultaat van een behandeling is blijvend

Het risico dat uw ogen er in de toekomst er weer op achteruit gaan, is nihil. Het resultaat van een behandeling is daarom blijvend. Bij Visus Oogkliniek bieden wij om dat te waarborgen levenslange zichtgarantie.

Heeft u meer vragen over een ooglaserbehandeling of wilt u kijken of u geschikt bent? Maak dan vrijblijvend een afspraak bij onze kliniek.