Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

7 redenen om een ooglaserbehandeling te ondergaan

U ziet al een tijdje wat minder scherp, u heeft misschien een bril op voor het lezen of televisie kijken of u heeft er steeds meer moeite mee om op afstand te lezen. Misschien bent u zelfs al jaren aan het stoeien met lenzen of een bril. U denkt misschien dat u gedoemd bent om altijd een bril of lenzen te dragen, maar dit hoeft niet zo te zijn. Wanneer u een ooglaserbehandeling ondergaat, zal uw zicht aanzienlijk verbeteren. Misschien kunt u weer de kleine lettertjes in de krant lezen of kunt u weer scherp zien. Benieuwd naar de redenen om een ooglaserbehandeling te ondergaan? U leest ze in dit blog!

  1. U bent voorgoed verlost van een bril of contactlenzen

De meest belangrijke reden voor een ooglaserbehandeling is dat u voorgoed verlost bent van een bril of contactlenzen. Hoe heerlijk is het om te gaan sporten zonder aan uw bril te denken, of om te gaan slapen zonder eerst uw lenzen in- of uit te moeten doen. U hoeft nergens meer aan te denken en bent verlost van het eeuwige accessoire die u altijd bij u draagt.

  1. U kan alles weer scherp zien

Naast het feit dat u niet steeds aan uw bril of lenzen hoeft te denken, zult u verbaasd zijn over hoe scherp u kunt zien zonder. Als u ’s morgens wakker wordt, ziet u alles direct goed. Misschien zelfs nog wel beter dan dat u met uw bril of lenzen zag. Een ding is zeker: er zal een wereld voor u opengaan.

  1. U heeft weinig tot geen kans op complicaties

Misschien bent u bang dat een ooglaserbehandeling niet veilig is en grote complicaties kan veroorzaken. Dat was vroeger zo, met de eerste behandelingen. Tussen toen en nu zit een wereld van verschil; door de nieuwste ontwikkelingen heeft u haast geen kans meer op complicaties. Behandelingen zijn erg veilig en van hoge kwaliteit. Een behandeling zal geen schade aanrichten aan uw ogen.

  1. U herstelt snel van een behandeling

Door de nieuwste ontwikkelingen, waarbij zo weinig mogelijk wordt gesneden in het oog, maken dat u sneller herstelt van een behandeling. Sterker nog, in sommige behandelingen wordt het oog vanaf de oppervlakte behandelt. Na een behandeling kunt u direct naar huis. Binnen enkele dagen zal u al het resultaat merken.

  1. U heeft levenslange zichtgarantie

Misschien bent u bang om bij het ondergaan van een ooglaserbehandeling steeds terug te moeten komen, of u bent bang dat een behandeling niet het gewenste resultaat geeft. De kans is klein, maar er is een mogelijkheid dat uw ogen na een laserbehandeling er in de toekomst op achteruit gaan. Wanneer u een IntraLASIK of TransPRK behandeling ondergaat bieden wij u levenslange garantie. Dat betekent dat, wanneer u toch een vervolgafspraak nodig heeft, die kosten voor onze rekening zijn.

  1. Het is vrijwel pijnloos

Hoewel een ooglaserbehandeling misschien eng klinkt, valt dat in de praktijk reuze mee. Veel voorgangers geven dan ook aan dat de behandeling nagenoeg pijnloos was en dat ook de hersteltijd van een behandeling erg meevalt. Dit komt mede door de nieuwe technieken. Na een behandeling kunnen uw ogen droog en gevoelig aanvoelen, maar na enkele dagen zal dit afnemen. De hersteltijd is afhankelijk van de behandeling die u ondergaat. Om pijn hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

  1. Het zal u tijd besparen

Naast alle voordelen die een ooglaserbehandeling voor u opleveren, zal u ook meer tijd besparen. U hoeft geen bezoekjes meer aan de oogarts te brengen, lenzenvloeistof heeft u niet meer nodig en uw lenzen in en uit doen is ook verleden tijd. En dan hadden we nog niet gesproken over de tijd die u kwijt bent om naar uw bril te zoeken…

Een ooglaserbehandeling kan dus heel veel goeds voor u betekenen. Vaak wordt gedacht dat een behandeling heel risicovol en ingrijpend is, terwijl dat al een aantal jaren niet meer zo is. De risico’s zijn minimaal en de voordelen die het voor u oplevert zijn erg groot. Zo bent u vrijwel de hele dag door gegarandeerd van goed zicht de hele dag door, heeft u niet langer het eeuwige accessoire nodig, gaat de behandeling snel, is het zonder risico en zal u meer tijd overhouden. Waar wacht u nog op?

Bent u benieuwd naar een voor u geschikte ooglaserbehandeling of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.