Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Heb ik pijn na de behandeling?

Dat hangt een beetje af van de ooglaserbehandeling die u gekozen heeft en uw eigen pijnbeleving. Sommige mensen omschrijven het gevoel na een TransPRK-behandeling als irritatie vergelijkbaar met shampoo in het oog, terwijl anderen het als wat pijnlijk ervaren. U kunt het vergelijken met een schaafwondje. Dit gevoel verdwijnt bij TransPRK na 2 tot 3 dagen. Het bovenste laagje (het epitheel) is dan weer geheeld.

Mensen die een IntraLASIK-behandeling hebben gehad, hebben slechts 4 tot 6 uur een branderig gevoel. Na een ReLEx® SMILE-behandeling ervaren de meeste patiënten nauwelijks enig ongemak. De meeste mensen hebben last van droge ogen. Daar hebben we oogdruppels (kunsttranen) voor. Hoe lang deze klacht duurt, verschilt per behandeling en per patiënt.

Otto Wolter