Om de zorgkwaliteit te verbeteren, houden we op 6 juli een opleidingsdag voor het gehele team. Op die dag zijn we alleen bereikbaar op het spoednummer voor acute gevallen. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Overzicht veelgestelde vragen

Hoe groot is de kans op complicaties?

Een ooglaserbehandeling is een relatief kleine ingreep en is over het algemeen veilig. Toch is de behandeling, net als andere medische ingrepen, niet 100% risicovrij. Ondanks dat de behandeling door een zeer ervaren chirurg wordt uitgevoerd, is bij medische ingrepen nooit uit te sluiten dat er een complicatie ontstaat. Bovendien is elk lichaam anders. Gelukkig zijn complicaties vaak goed te behandelen.

Als tijdens het vooronderzoek blijkt dat u een verhoogd risico loopt op complicaties, zullen we dit uiteraard eerst met u bespreken. In overleg met de arts kunt u dan een juiste beslissing nemen. Als de arts het risico te groot vindt, kan hij adviseren om de behandeling niet te doen. In de tabel ziet u welke complicaties de verschillende behandelingen kunnen veroorzaken. Er zijn complicaties die vlak na de ingreep ontstaan, bijvoorbeeld een infectie. Ook langere tijd na een ingreep kunnen er problemen ontstaan, bijvoorbeeld droge ogen.

Otto Wolter