Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Hoe snel kan ik weer aan het werk na een ooglaserbehandeling?

De meeste mensen kunnen de dag na de behandeling al weer aan het werk. Een paar uur na de behandeling is het oncomfortabele gevoel al weg. U ziet dan al scherp genoeg om te kunnen werken.

De ochtend na uw behandeling heeft u een controle. Als er geen bijzonderheden zijn, kunt u na de controle gewoon naar uw werk.

Heeft u een TransPRK-behandeling gehad? Dan duurt het herstel iets langer omdat de voorkant van het oog eerst moet herstellen. Ook heeft u een bandagelens op uw oog. U gaat na een paar dagen eerst terug naar de kliniek om het lensje te laten verwijderen. Daarom kan het ongeveer 3-4 dagen duren voordat u weer aan het werk kunt.
Mensen die een lensvervangende behandeling hebben gehad, kunnen meestal na 1-2 dagen weer aan het werk.

Hoewel u relatief snel weer aan het werk kunt na een behandeling, hebben uw ogen langer de tijd nodig om helemaal te herstellen. Het oog moet stabiliseren dit kan soms een paar weken tot wel een half jaar duren. Het zicht zal gedurende deze tijd steeds verder verbeteren.

Otto Wolter