Om de zorgkwaliteit te verbeteren, houden we op 6 juli een opleidingsdag voor het gehele team. Op die dag zijn we alleen bereikbaar op het spoednummer voor acute gevallen. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Overzicht veelgestelde vragen

Hoe verloopt het herstel na de behandeling?

Dit hangt af van de behandeling die u heeft gehad.

TransPRK: Na de uitwerking van de verdoving kunnen uw ogen een paar dagen gevoelig zijn tot het buitenste laagje weer terug is gegroeid. U kunt het vergelijken met een schaafwondje. Tegen deze pijn kunt u pijnstillende oogdruppels gebruiken. Na zo’n 3 tot 4 dagen kunt u uw activiteiten weer oppakken. Het duurt ongeveer een week voordat u nagenoeg helemaal scherp ziet. Na ongeveer 6 maanden is uw zicht hetzelfde als bij de IntraLASIK en ReLEx® SMILE.

IntraLASIK: Na de uitwerking van de verdoving zult u een paar uur last hebben van irritatie. Uw ogen voelen branderig aan. Na ongeveer 4 uur is dit gevoel weg en ziet u al veel beter. De volgende dag kunt u de meeste activiteiten wel weer oppakken. Na zo’n 3 dagen ziet u al veel beter en na 6 maanden is het zicht optimaal.

ReLEx® SMILE: Na de uitwerking van de verdoving voelt u wat irritatie in het oog. Het lijkt alsof er een pluisje in uw oog zit. Dit gevoel duurt ongeveer een uur. U kunt de volgende dag bijna alle activiteiten wel weer oppakken. Het duurt ongeveer een week dat u scherp kunt zien en ook hier geldt weer dat uw zicht na 6 maanden optimaal is.

Uiteraard is elk mens anders. Het genezingsproces kan bij u dus sneller of langzamer verlopen dan hierboven geschetst wordt.

Otto Wolter