Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Is het resultaat na een ooglaserbehandeling blijvend?

Uiteraard wil iedereen die een ooglaserbehandeling overweegt, weten of het resultaat blijvend is. Het resultaat van een ooglaserbehandeling is blijvend; het effect kan niet ongedaan gemaakt worden. Het hoornvlies van het oog is door de behandeling dusdanig vervormd dat het niet meer terug kan keren naar de oude situatie. Dit betekent echter niet dat uw ogen en sterkte in de loop van de jaren niet meer kunnen veranderen.

Bij het ouder worden, kunt u bijvoorbeeld staar krijgen. Ook de leesbril en andere ‘ouderdomskwaaltjes’ komen op een gegeven om de hoek kijken. Daar hebben we helaas nog geen oplossing voor. Sommige mensen denken dat een ooglaserbehandeling de reden is voor een leesbril. Dat is echter niet waar. Leesproblemen (ouderdomsverziendheid) heeft niets met het hoornvlies te maken maar met het verouderingsproces van de eigen ooglens. Voor dit probleem bestaan er oplossingen, zoals Monovisie of een lensvervangende behandeling.

Otto Wolter