Om de zorgkwaliteit te verbeteren, houden we op 6 juli een opleidingsdag voor het gehele team. Op die dag zijn we alleen bereikbaar op het spoednummer voor acute gevallen. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Overzicht veelgestelde vragen

Kan ik een vergoeding krijgen voor refractiechirurgie (ooglaseren of lensimplantatie) vanuit mijn zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars vergoeden een klein deel van de kosten van een ooglaserbehandeing of een lensimplantatie vanuit de aanvullende verzekering. 

Wij hebben de vergoedingen van alle zorgverzekeraars voor u op een rijtje gezet: https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/vergoeding-zorgverzekering/ 

In sommige gevallen, bij uitzonderlijke medische noodzaak en na toestemming van uw zorgverzekeraar, kan een refractiechirurgische behandeling vanuit de basisverzekering in worden vergoed. Bij medische noodzaak moet u denken aan intolerantie voor contactlenzen in combinatie met een groot verschil in dioptrieën (>4) tussen beide ogen of een hoge sterkte >-10. Onze optometristen kennen de voorwaarden en zullen u informeren als u eventueel in aanmerking kan komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. 

Otto Wolter