Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Kan ik een vergoeding krijgen voor refractiechirurgie (ooglaseren of lensimplantatie) vanuit mijn zorgverzekering?

Veel zorgverzekeraars vergoeden een klein deel van de kosten van een ooglaserbehandeing of een lensimplantatie vanuit de aanvullende verzekering. 

Wij hebben de vergoedingen van alle zorgverzekeraars voor u op een rijtje gezet: https://www.visusoogkliniek.nl/tarieven/vergoeding-zorgverzekering/ 

In sommige gevallen, bij uitzonderlijke medische noodzaak en na toestemming van uw zorgverzekeraar, kan een refractiechirurgische behandeling vanuit de basisverzekering in worden vergoed. Bij medische noodzaak moet u denken aan intolerantie voor contactlenzen in combinatie met een groot verschil in dioptrieën (>4) tussen beide ogen of een hoge sterkte >-10. Onze optometristen kennen de voorwaarden en zullen u informeren als u eventueel in aanmerking kan komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. 

Otto Wolter