Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kliniek voor refractiechirurgie?

Bij het kiezen van een kliniek voor refractiechirurgie is het belangrijk dat uw uitgangspunt kwaliteit is. Uiteraard speelt de prijs ook een rol, echter vinden wij het belangrijk dat dit niet uw eerste uitgangspunt moet zijn. Bij Visus Oogkliniek hoeft u zich voor beiden niet druk te maken, wij bieden u de beste kwaliteit voor de laagste prijs! 

Kwaliteit

Wij raden u aan om uw selectie op basis van de kwaliteitsnormen van de beroepsvereniging te doen. De overkoepelende vereniging binnen Nederland is het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG) en voor Refractiechirurgie het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC). 

Het NOG adviseert om mensen naar ZKN gecertificeerde klinieken te gaan en behandeld te worden door NGRC gecertificeerde refractiechirurgen. Deze certificeringen kunnen enkel behaald worden na meerdere strenge audits, waarbij de kwaliteit van medische zorg en kennis/vaardigheden van artsen worden beoordeeld. 

Visus Oogkliniek heeft 4 BIG geregistreerde oogartsen, die allen individueel zijn gecertificeerd voor het certificaat NGRC-refractiechirurg. Ook is Visus Oogkliniek sinds 2016 volwaardig lid en wordt het jaarlijks beoordeeld en succesvol gecertificeerd voor het ZKN-keurmerk. 

In juni 2021 heeft het NOG (Nederlands Oogheelkundig Gezelschap) op ons verzoek een kwaliteitsvisitatie uitgevoerd dat met goed vervolg is afgerond.

Otto Wolter