Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Waarom zou ik kiezen voor een ooglaserbehandeling in plaats van een bril of lenzen?

Na een laserbehandeling kunt u zonder bril of lenzen weer scherp zien. Dat is al een groot voordeel direct bij het opstaan ’s ochtends, maar het is ook een wereld van verschil bij sport, werk en andere activiteiten. Met een bril is het nagenoeg onmogelijk om contactsporten te doen, zoals karate of judo, terwijl lenzen weer lastig zijn bij watersporten, zoals zwemmen.

Wij horen ook van mensen dat ze zich zelfverzekerder voelen zonder bril of lenzen. Dat heeft niet alleen met het uiterlijk te maken. Het kan in sommige situaties een vervelend gevoel geven om afhankelijk te zijn van een hulpmiddel.

Bij lenzen is er bovendien een kans op complicaties op de lange termijn. Doordat lenzen op het oog liggen, verminderen ze de toevoer van zuurstof. Hierdoor ontstaan er sneller infecties, zelfs als u heel hygiënisch met uw lenzen omgaat. Dit betekent nu ook weer niet dat het dragen van contactlenzen volledig afgeraden wordt. Het moet alleen meer gezien worden als een tijdelijke oplossing.

Otto Wolter