Om de zorgkwaliteit te verbeteren, houden we op 6 juli een opleidingsdag voor het gehele team. Op die dag zijn we alleen bereikbaar op het spoednummer voor acute gevallen. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Overzicht veelgestelde vragen

Wat betekent ‘zonder flap’ behandelen?

Bij een IntraLASIK-behandeling maakt de arts een zogeheten flapje. Het hoornvlies bestaat uit zes dunne laagjes weefsel. Bij een flapje maakt de arts met de laser drie laagjes van het hoornvlies los. De opening heeft een lengte van ongeveer 20 mm en de vorm van een hoefijzer. Vervolgens wordt het flapje omgeslagen, zoals een bladzijde, zodat de laser het blootliggende weefsel kan behandelen.

Bij de ReLEx®SMILE behandeling wordt er onder het oppervlak van het hoornvlies een soort lensje gemaakt met de VisuMax-laser. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening (2-4 mm) in het hoornvlies om het lensje te verwijderen. Dit verkleint de kans op complicaties. Doordat bij de ReLEx® SMILE-behandeling slechts een kleine incisie wordt gecreëerd met de laser, worden veel minder zenuwen verstoord in het hoornvlies, wat de kans op droge ogen na de behandeling sterk verminderd. 

Otto Wolter