Om de zorgkwaliteit te verbeteren, houden we op 6 juli een opleidingsdag voor het gehele team. Op die dag zijn we alleen bereikbaar op het spoednummer voor acute gevallen. Onze excuses voor eventueel ongemak.
Overzicht veelgestelde vragen

Wat houdt de wavefront behandeling in?

De Schwind Amaris 1050RS staat sinds juli 2013 in de ooglaserkliniek van Visus. Deze excimer laser voldoet aan de laatste en hoogste kwaliteitseisen. De behandelresultaten van deze laser behoren dan ook tot de beste van de wereld. In veel gevallen kunnen de resultaten van de laserbehandeling nog beter worden door het uitvoeren van een corneal wavefront. Bij deze additionele behandeling stelt de corneal analyser van de Schwind laser een behandelplan op, waarbij de oogsterkte gecombineerd wordt met de aberraties en irregulariteit van uw hoornvlies. De ooglaserbehandeling die we dan uitvoeren, is specifiek maatwerk voor uw oog. Een wavefront kan alleen uitgevoerd worden in combinatie met een laserbehandeling (sterkte verandering).

Zichtproblemen zoals verminderde contrastgevoeligheid, slecht zicht in de avond, verblindingseffecten, schaduwen en halo’s komen minder vaak voor bij een behandeling volgens de wavefront methode. Gemiddeld hebben ogen 4-6 maanden nodig om definitief te herstellen. Dat wat u de eerste maanden ziet wat betreft contrast en slecht zicht in de avond en schemer is niet maatgevend voor het eindresultaat.

Bij het vooronderzoek zal de wavefront behandeling met u besproken worden, mocht dit voor u van toepassing zijn.

Otto Wolter