Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Wat zijn de langetermijnresultaten van een lensvervanging?

De lensvervangende behandeling is één van de veiligste medische ingrepen in de wereld en geeft zeer goede resultaten. Wereldwijd worden jaarlijks miljoenen van deze behandelingen uitgevoerd. Implantlenzen (ook wel intraoculaire lenzen genoemd) worden gemaakt van materialen als acryl of siliconen die ‘biocompatible’ zijn. Dit betekent dat ze geen afweerreactie of een allergische reactie van het lichaam uitlokken. Daardoor hoeven ze niet vervangen te worden en gaan ze in de regel levenslang mee.

Mocht er een reden zijn om de lenzen te vervangen, dan is dat zeker mogelijk. Bijvoorbeeld als iemand minder tevreden is over het resultaat of als er een nieuwere techniek beschikbaar komt in de toekomst.

Binnen enkele weken na de lensvervanging is het beoogde resultaat van de ingreep bereikt, in de tussentijd kan men doorgaans als normaal functioneren. De meeste mensen geven de eerste weken aan dat het beeld een beetje flikkert. Dit is een veel voorkomend verschijnsel. Ook de kringen om lampen in het donker zijn vaak zeer duidelijk zichtbaar waardoor autorijden in het donker de eerste week in ieder geval niet wordt aangeraden. 

Bij tri/multifocale lenzen moet vaak gewenning optreden. Een positieve attitude en het bewustzijn dat uw zicht zal verbeteren, zullen u helpen u sneller aan te passen. 

Otto Wolter