Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Welke lasermethode moet ik kiezen? TransPRK, Intralasik of Relex SMILE

Alle behandelingen hebben voor- en nadelen. Het is dus moeilijk te zeggen welke behandeling voor u het beste is. Dat hangt onder andere af van uw eigen voorkeur, uw omstandigheden (zoals werk, sport) en van de oogafwijking die u heeft.

Wij informeren u uiteraard wel uitgebreid over alle voor- en nadelen van de verschillende behandelmethoden, zodat u zelf een keuze kunt maken. U kunt echter nooit een foute beslissing nemen. Alle methoden zijn veilig, effectief en hebben een zeer grote kans van slagen.

TransPRK: Bij deze behandeling wordt het buitenste dunne laagje van het hoornvlies verwijderd. U krijgt nog een paar dagen na de behandeling een beschermend bandagelensje in uw oog. De totale behandeltijd is maar ongeveer 30 seconden per oog.

IntraLASIK: Bij deze behandeling maakt de arts met de VisuMax-laser een flapje. Met de excimeerlaser wordt vervolgens het onderliggende weefsel behandeld. De behandeling duurt tussen de 2 tot 5 minuten per oog.

Relex SMILE: Bij deze behandeling wordt er onder het oppervlak van het hoornvlies een soort lensje gemaakt met de VisuMax-laser. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies om het lensje te verwijderen. Ook deze behandeling duurt uiteindelijk tussen de 1 tot 5 minuten per oog.

Otto Wolter