Overzicht veelgestelde vragen

Welke lasermethode moet ik kiezen? TransPRK, Intralasik of Relex SMILE

Alle behandelingen hebben voor- en nadelen. Het is dus moeilijk te zeggen welke behandeling voor u het beste is. Dat hangt onder andere af van uw eigen voorkeur, uw omstandigheden (zoals werk, sport) en van de oogafwijking die u heeft.

Wij informeren u uiteraard wel uitgebreid over alle voor- en nadelen van de verschillende behandelmethoden, zodat u zelf een keuze kunt maken. U kunt echter nooit een foute beslissing nemen. Alle methoden zijn veilig, effectief en hebben een zeer grote kans van slagen.

TransPRK: Bij deze behandeling wordt het buitenste dunne laagje van het hoornvlies verwijderd. U krijgt nog een paar dagen na de behandeling een beschermend bandagelensje in uw oog. De totale behandeltijd is maar ongeveer 30 seconden per oog.

IntraLASIK: Bij deze behandeling maakt de arts met de VisuMax-laser een flapje. Met de excimeerlaser wordt vervolgens het onderliggende weefsel behandeld. De behandeling duurt tussen de 2 tot 5 minuten per oog.

Relex SMILE: Bij deze behandeling wordt er onder het oppervlak van het hoornvlies een soort lensje gemaakt met de VisuMax-laser. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies om het lensje te verwijderen. Ook deze behandeling duurt uiteindelijk tussen de 1 tot 5 minuten per oog.

Otto Wolter