Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

De toekomst van ooglaseren.

Ooglaseren, ook bekend als refractieve chirurgie, is een manier om veel voorkomende zichtproblemen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren door het hoornvlies met een laser te vervormen. Het is een veilige en effectieve manier om de behoefte aan een bril of contactlenzen te verminderen of te elimineren.

Er zijn verschillende redenen waarom ooglaseren in de toekomst waarschijnlijk belangrijker zal worden:

Vergrijzing van de bevolking: Naarmate de bevolking ouder wordt, zullen meer mensen presbyopie ontwikkelen, een aandoening die het moeilijker maakt om scherp te stellen op voorwerpen dichtbij. Ooglaseren kan deze aandoening helpen corrigeren, waardoor oudere mensen helder kunnen blijven zien zonder een leesbril nodig te hebben.

Vooruitgang in technologie: De technologie van ooglaseren wordt voortdurend verbeterd, waardoor de procedure veiliger en doeltreffender wordt. Nieuwere lasertechnologie en chirurgische methoden zoals Femtosecond laser en Wavefront technologie maken een preciezere hervorming van het hoornvlies mogelijk, wat resulteert in betere visuele resultaten voor patiënten.

Toegenomen vraag naar ooglaseren: Nu meer mensen zich bewust worden van de voordelen en de veiligheid van ooglaseren, zal de vraag naar de procedure waarschijnlijk toenemen.

Kosteneffectief: De kosten van ooglaseren zijn in de loop der tijd gedaald, waardoor het voor mensen toegankelijker is geworden.

In het algemeen kan ooglaseren de levenskwaliteit van veel mensen verbeteren door hen in staat te stellen helder te zien zonder bril of contactlenzen, en naarmate de bevolking ouder wordt en de technologie verbetert, zal de vraag naar deze procedure waarschijnlijk blijven groeien.