ICL (voorzetlens)

De ICL behandeling is een zicht corrigerende behandeling. De ICL voorzetlens die wordt geplaatst is permanent en heeft géén onderhoud nodig. Deze extra lens wordt gebruikt bij patiënten waarbij het niet mogelijk is een ooglaserbehandeling uit te voeren. Vaak zijn dit ogen waarbij het hoornvlies te dun is of de oogafwijking te hoog.

Deze behandeling houdt in dat er een extra lens wordt geplaatst in de achterste oogkamer (achter de iris) met behoud van uw eigen ooglens. De ICL lens komt als het ware tussen de iris en uw ooglens. De functie van de ICL lens kunt u vergelijken met brillenglazen en contactlenzen, het zorgt er namelijk voor dat het licht juist op uw netvlies komt.

 

Overzicht behandeling

 • Perfect alternatief voor ooglaseren
 • Mogelijk bij hogere sterkteafwijkingen of dun hoornvlies
 • Bij extreme sterktes van -23,5 tot +17 en cilindersterkte tot -6
 • Pijnloze behandeling
 • Zeer snel herstel
 • Tussen 18 en 50 jaar

ICL in het kort:
 • Hoge sterktes De ICL behandeling is met name voor de extreem hoge sterktes

 • Zeer snel herstel: Vrijwel alle patiënten die een ICL behandeling ondergaan kunnen na 2 dagen al weer aan het werk.

Maak een afspraak Ben ik geschikt

Deze behandeling heeft mijn leven veranderd, ik heb nog nooit zo goed kunnen zien!

Luna Bijl - Topmodel

Hoe werkt ICL implantatie?

De ICL behandeling kan worden beschreven als een zicht corrigerende behandeling. De ICL lens wordt geplaatst achter het hoornvlies van het oog (achter de iris) en voor uw eigen ooglens. De ICL lens die wordt geplaatst is permanent en heeft géén onderhoud nodig. 

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Implanteren van de lens De oogarts maakt een kleine opening in het oog. De ICL voorzetlens wordt opgevouwen ingebracht.

 3. Afsluiten van de incisie De incisie wordt gesloten door een druppel zoutoplossing in de incisie aan te brengen. Hierdoor sluit de kleine incisie vanzelf.

Waarom een ICL Implantlens bij Visus oogkliniek?

De ICL lens wordt al sinds 1997 in Europa uitgevoerd. Wereldwijd zijn inmiddels méér dan 1.000.000 ogen succesvol behandeld met een ICL lens.

 • 9 van de 10

  Patienten zien de volgende dag voldoende om normaal te kunnen functioneren.

 • 99,9% van de operatie

  wordt succesvol uitgevoerd.

 • 5 minuten per oog

  Tijd die de chirurg nodig heeft om de Extra Lens te plaatsen.

Drs. R. Korkmaz is één van Ophtec's wereldwijd geselecteerde topchirurgen en draagt bij aan de research en verdere ontwikkeling van de lensvervangende behandeling. Rahman Korkmaz, Cataractchirurg & Oogarts
social-video-youtube-clip

Video ervaringen

Hoe kijken prominente influencers terug op hun behandeling bij VISUS Oogkliniek. Gewapend met een camera en een goed verhaal beschrijven zij hun ervaringen.

button-play-1 Sophie Milzink Ondergaat Relex Smile behandeling
button-play-1 Milan Knol Bij visus oogkliniek voor ooglaser behandeling!
button-play-1 Endless Weekend Mijn relex smile ooglaser behandeling.
button-play-1 DusDavid Games Reve krijgt een spannende operatie!
button-play-1 Darcy & Kids Ogen laten laseren mijn ervaring en beelden operatie.
button-play-1 Makiko Jolie Visus TransPRK laserbehandeling
help-question-network

Veelgestelde vragen over ICL implantatie.

In onderstaand overzicht vind u de antwoorden op veelgestelde vragen over de ICL implantatie behandeling. Als uw vraag hier niet te vinden is of als u extra uitleg wilt, bel dan met 0800 0088. We helpen u graag verder.

Wil jij weten hoe anderen hun behandeling hebben ervaren?

 • 5 sterren Ontzettend tevreden

  Ontzettend tevreden over de professionele werkwijze bij Visus oogkliniek. Er was altijd sprake van duidelijke voorlichting die veel kunde uitstraalt. Dit gaf vertrouwen om de ReLex Smile behandeling van mijn ogen bij Visus uit te laten voeren. Ook op de behandeldag waren mijn zenuwen door dit vertrouwen zeer minimaal. Alles is perfect verlopen, ook het herstel was zeer spoedig. Medewerkers van Visus geven je het gevoel dat je altijd bij hen terechtkunt. Echt niks op aan te merken. Hartstikke bedankt!

  Zoë Verwers - 24 mei 2021
 • 5 sterren Uitstekend

  Zeer tevreden over de resultaten van de Intralasik behandeling. Visus is professioneel, deskundig en servicegericht. Ondanks dat het erg spannend is om iets aan je ogen te laten doen zou ik het iedereen aanraden.

  Arjen Van den Akker - 1 december 2021
 • 5 sterren Erg tevreden, aanrader

  Hele goede ervaring bij Visus Oogkliniek gehad. Ik vond het best spannend, maar de arts en assistenten leggen alles erg duidelijk en geduldig uit voordat de ingreep plaatsvindt. Het hele traject heb ik als professioneel ervaren. Zowel het voortraject als de nazorg hebben me gerustgesteld. Ook het nabestellen van de oogdruppels ging erg makkelijk. Als je twijfelt is dat niet nodig. Ik had een grote sterkte en mijn leven is een stuk gemakkelijker geworden na deze ingreep. Gewoon doen!

  Anesa Dzihan - 22 april 2022
Bekijk reviews op trustpilot