ICL (voorzetlens)

De ICL behandeling is een zicht corrigerende behandeling. De ICL voorzetlens die wordt geplaatst is permanent en heeft géén onderhoud nodig. Deze extra lens wordt gebruikt bij patiënten waarbij het niet mogelijk is een ooglaserbehandeling uit te voeren. Vaak zijn dit ogen waarbij het hoornvlies te dun is of de oogafwijking te hoog.

Deze behandeling houdt in dat er een extra lens wordt geplaatst in de achterste oogkamer (achter de iris) met behoud van uw eigen ooglens. De ICL lens komt als het ware tussen de iris en uw ooglens. De functie van de ICL lens kunt u vergelijken met brillenglazen en contactlenzen, het zorgt er namelijk voor dat het licht juist op uw netvlies komt.

 

Overzicht behandeling

 • Perfect alternatief voor ooglaseren
 • Mogelijk bij hogere sterkteafwijkingen of dun hoornvlies
 • Bij extreme sterktes van -23,5 tot +17 en cilindersterkte tot -6
 • Pijnloze behandeling
 • Zeer snel herstel
 • Tussen 18 en 50 jaar

ICL in het kort:
 • Hoge sterktes De ICL behandeling is met name voor de extreem hoge sterktes

 • Zeer snel herstel: Vrijwel alle patiënten die een ICL behandeling ondergaan kunnen na 2 dagen al weer aan het werk.

Boek gratis vooronderzoek Ben ik geschikt

Een topsporter heeft scherp zicht nodig. Als je goed ziet, presteer je beter.

Mandy van den Berg - Aanvoerder van de Oranjevrouwen

Hoe werkt ICL implantatie?

De ICL behandeling kan worden beschreven als een zicht corrigerende behandeling. De ICL lens wordt geplaatst achter het hoornvlies van het oog (achter de iris) en voor uw eigen ooglens. De ICL lens die wordt geplaatst is permanent en heeft géén onderhoud nodig. 

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Implanteren van de lens De oogarts maakt een kleine opening in het oog. De ICL voorzetlens wordt opgevouwen ingebracht.

 3. Afsluiten van de incisie De incisie wordt gesloten door een druppel zoutoplossing in de incisie aan te brengen. Hierdoor sluit de kleine incisie vanzelf.

Waarom een ICL Implantlens bij Visus oogkliniek?

De ICL lens wordt al sinds 1997 in Europa uitgevoerd. Wereldwijd zijn inmiddels méér dan 1.000.000 ogen succesvol behandeld met een ICL lens.

 • 9 van de 10

  Patienten zien de volgende dag voldoende om normaal te kunnen functioneren.

 • 99,9% van de operatie

  wordt succesvol uitgevoerd.

 • 5 minuten per oog

  Tijd die de chirurg nodig heeft om de Extra Lens te plaatsen.

Drs. R. Korkmaz is één van Ophtec's wereldwijd geselecteerde topchirurgen en draagt bij aan de research en verdere ontwikkeling van de lensvervangende behandeling. Rahman Korkmaz, Cataractchirurg & Oogarts
social-video-youtube-clip

Video ervaringen

Hoe kijken prominente influencers terug op hun behandeling bij VISUS Oogkliniek. Gewapend met een camera en een goed verhaal beschrijven zij hun ervaringen.

button-play-1 Sophie Milzink Ondergaat Relex Smile behandeling
button-play-1 Milan Knol Bij visus oogkliniek voor ooglaser behandeling!
button-play-1 Endless Weekend Mijn relex smile ooglaser behandeling.
button-play-1 DusDavid Games Reve krijgt een spannende operatie!
button-play-1 Darcy & Kids Ogen laten laseren mijn ervaring en beelden operatie.
button-play-1 Makiko Jolie Visus TransPRK laserbehandeling
help-question-network

Veelgestelde vragen over ICL implantatie.

In onderstaand overzicht vind u de antwoorden op veelgestelde vragen over de ICL implantatie behandeling. Als uw vraag hier niet te vinden is of als u extra uitleg wilt, bel dan met 0800 0088. We helpen u graag verder.

Wil jij weten hoe anderen hun behandeling hebben ervaren?

 • 5 sterren Uitstekende kliniek!

  Alweer even geleden (april 2021) Relex Smile behandeling gehad in deze kliniek. Mijn ervaringen zijn erg positief. Uitgebreide intake, de behandeling zelf die alles meeviel, de controle. Vriendelijk personeel. Met het resultaat ben ik ook zeer tevreden. Op dezelfde avond na de behandeling kon ik alweer tv kijken zonder bril. Ik zou deze kliniek dan ook iedereen aanbevelen!

  S.J. Corbijn - 15 maart 2023
 • 5 sterren Een hele fijne oogkliniek!

  Een hele fijne oogkliniek, alles was goed uitgelegd, goed voorbereid, het hele traject verliep fijn. Ook erg fijn dat het voor en na traject op een andere locatie kon doen waardoor er niet veel reistijd was. Nog steeds erg blij met het top resultaat! Beste keuze ooit!

  Jorn Heikens - 14 maart 2023
 • 5 sterren Top ervaring!

  Goede uitleg gekregen bij de intake, ze nemen de tijd om alles goed uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Op dag van de operatie was ik best zenuwachtig. De medewerkers zorgen voor een relaxe en goede sfeer. De operatie duurt zelf maar een aantal minuten en de arts praat je hierdoor heen. De eerste uren heb je beetje wazig zicht, maar dit hersteld snel. Na een paar dagen volledig zicht! Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet!

  Caroline - 13 maart 2022
Bekijk reviews op trustpilot