Lensvervanging

De lensvervangende behandeling biedt een uitstekend alternatief voor een ooglaserbehandeling, vooral voor mensen boven de 45 jaar.

Tijdens de behandeling wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een uiterst geavanceerde implantlens (lees: implantaat) die alle refractie afwijkingen corrigeert zodat u na de behandeling zelfs geen leesbril meer nodig heeft.

 

Overzicht behandeling

 • Geavanceerde implantlens
 • Vervanging van natuurlijke ooglens
 • Oplossing voor min-sterkte, plus-sterkte, cilinder en staar
 • Pijnloze behandeling
 • Onmiddellijk herstel
 • Vanaf 45 jaar

Lensvervanging in het kort:
 • Zeer Veilig: De lensvervangende behandeling is één van de veiligste medische ingrepen in de wereld, wereldwijd worden jaarlijks miljoenen van deze behandelingen uitgevoerd.

 • Zeer snel herstel: Vrijwel alle patiënten die een lensvervangende behandeling ondergaan kunnen na 2 dagen al weer aan het werk.

Maak een afspraak Ben ik geschikt

Een maand na mijn ooglaserbehandeling werd ik Nederlands kampioen Luchtgeweer schieten.

Peter Hellenbrand - Olympisch scherpschutter

Hoe werkt lensvervanging

De lensvervangende behandeling duurt slechts enkele minuten, waarbij de ogen door middel van oogdruppels worden verdoofd. Tijdens de gehele behandeling zult u géén pijn ervaren. Na de behandeling kunnen uw ogen enkele uren geïrriteerd worden van het licht.

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Incisie De chirurg maakt een incisie dit gebeurt handmatig of middels de Catalys Precision laser.

 3. Verwijderen van de natuurlijke lens De chirurg verwijdert uw eigen lens door middel van phaco emulsificatie methode. De chirurg kan nu de kunstlens in uw oog plaatsen.

 4. Implanteren van de lens Nadat de natuurlijke lens is verwijderd, plaatst uw oogarts de geavanceerde lensimplantaat. Deze lens heeft optische eigenschappen die bijna elke afwijking die het oog van nature heeft, kan corrigeren. U kunt hierbij denken aan bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie.

Waarom lensvervanging bij Visus oogkliniek?

Onze oogarts Drs. R. Korkmaz werkt in een topklinisch opleidingsziekenhuis. Hij geeft andere oogartsen les over lensvervangende behandelingen en staaroperaties.

 • 9 van de 10

  Patiënten zien de volgende dag voldoende om normaal te kunnen functioneren.

 • 99,9% van de operaties

  Wordt succesvol uitgevoerd.

 • 6 minuten per oog

  Tijd die de chirurg nodig heeft om uw lens te wisselen.

Drs. R. Korkmaz is één van Ophtec's wereldwijd geselecteerde topchirurgen en draagt bij aan de research en verdere ontwikkeling van de lensvervangende behandeling. Rahman Korkmaz, Cataractchirurg & Oogarts

Wil jij weten hoe anderen hun behandeling hebben ervaren op Trustpilot?

 • 5 sterren Uitstekende kliniek!

  Alweer even geleden (april 2021) Relex Smile behandeling gehad in deze kliniek. Mijn ervaringen zijn erg positief. Uitgebreide intake, de behandeling zelf die alles meeviel, de controle. Vriendelijk personeel. Met het resultaat ben ik ook zeer tevreden. Op dezelfde avond na de behandeling kon ik alweer tv kijken zonder bril. Ik zou deze kliniek dan ook iedereen aanbevelen!

  S.J. Corbijn - 15 maart 2023
 • 5 sterren Een hele fijne oogkliniek!

  Een hele fijne oogkliniek, alles was goed uitgelegd, goed voorbereid, het hele traject verliep fijn. Ook erg fijn dat het voor en na traject op een andere locatie kon doen waardoor er niet veel reistijd was. Nog steeds erg blij met het top resultaat! Beste keuze ooit!

  Jorn Heikens - 14 maart 2023
 • 5 sterren Top ervaring!

  Goede uitleg gekregen bij de intake, ze nemen de tijd om alles goed uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Op dag van de operatie was ik best zenuwachtig. De medewerkers zorgen voor een relaxe en goede sfeer. De operatie duurt zelf maar een aantal minuten en de arts praat je hierdoor heen. De eerste uren heb je beetje wazig zicht, maar dit hersteld snel. Na een paar dagen volledig zicht! Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet!

  Caroline - 13 maart 2022
Bekijk reviews op trustpilot