Lensvervanging

De lensvervangende behandeling biedt een uitstekend alternatief voor een ooglaserbehandeling, vooral voor mensen boven de 45 jaar.

Tijdens de behandeling wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een uiterst geavanceerde implantlens (lees: implantaat) die alle refractie afwijkingen corrigeert zodat u na de behandeling zelfs geen leesbril meer nodig heeft.

 

Overzicht behandeling

 • Geavanceerde implantlens
 • Vervanging van natuurlijke ooglens
 • Oplossing voor min-sterkte, plus-sterkte, cilinder en staar
 • Pijnloze behandeling
 • Onmiddellijk herstel
 • Vanaf 45 jaar

Lensvervanging in het kort:
 • Zeer Veilig: De lensvervangende behandeling is één van de veiligste medische ingrepen in de wereld, wereldwijd worden jaarlijks miljoenen van deze behandelingen uitgevoerd.

 • Zeer snel herstel: Vrijwel alle patiënten die een lensvervangende behandeling ondergaan kunnen na 2 dagen al weer aan het werk.

Maak een afspraak Ben ik geschikt

Een topsporter heeft scherp zicht nodig. Als je goed ziet, presteer je beter.

Mandy van den Berg - Aanvoerder van de Oranjevrouwen

Hoe werkt lensvervanging

De lensvervangende behandeling duurt slechts enkele minuten, waarbij de ogen door middel van oogdruppels worden verdoofd. Tijdens de gehele behandeling zult u géén pijn ervaren. Na de behandeling kunnen uw ogen enkele uren geïrriteerd worden van het licht.

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Incisie De chirurg maakt een incisie dit gebeurt handmatig of middels de Catalys Precision laser.

 3. Verwijderen van de natuurlijke lens De chirurg verwijdert uw eigen lens door middel van phaco emulsificatie methode. De chirurg kan nu de kunstlens in uw oog plaatsen.

 4. Implanteren van de lens Nadat de natuurlijke lens is verwijderd, plaatst uw oogarts de geavanceerde lensimplantaat. Deze lens heeft optische eigenschappen die bijna elke afwijking die het oog van nature heeft, kan corrigeren. U kunt hierbij denken aan bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie.

Waarom lensvervanging bij Visus oogkliniek?

Onze oogarts Drs. R. Korkmaz werkt in een topklinisch opleidingsziekenhuis. Hij geeft andere oogartsen les over lensvervangende behandelingen en staaroperaties.

 • 9 van de 10

  Patiënten zien de volgende dag voldoende om normaal te kunnen functioneren.

 • 99,9% van de operaties

  Wordt succesvol uitgevoerd.

 • 6 minuten per oog

  Tijd die de chirurg nodig heeft om uw lens te wisselen.

Drs. R. Korkmaz is één van Ophtec's wereldwijd geselecteerde topchirurgen en draagt bij aan de research en verdere ontwikkeling van de lensvervangende behandeling. Rahman Korkmaz, Cataractchirurg & Oogarts

Wil jij weten hoe anderen hun behandeling hebben ervaren op Trustpilot?

 • 5 sterren Nu een jaar geleden

  Nu een jaar geleden en wat kijk ik terug op een goede behandeling en mooi resultaat. Ik ben ontzettend blij met de keuze om mijn ogen te laten laseren bij Visus oogkliniek middels de relax smile behandeling. Goede voorbereiding, fijne arts en wat is het fijn van mijn bril en lenzen af te zijn!

  Rachel van Meeuwen - 22 augustus 2022
 • 5 sterren Na 35 jaar lenzen en brillen te hebben…

  Na 35 jaar lenzen en brillen te hebben gedragen, bleek het bij Visus mogelijk om mijn ogen te laseren. Ik had -8 en dat is nu gecorrigeerd. Ik vind het een wonder. De beste investering ooit. De operatie was in een paar minuten voorbij, niets van te voelen. De eerste dag is even pittig, maar herstel gaat ontzettend snel.

  Rianne Kooijenga-Vernet - 14 augustus 2022
 • 5 sterren Ik ben heel positief

  Ik ben heel goed geholpen op alle vlakken zoals het voor traject en de operatie is mij heel erg meegevallen verder ben ik heel positief over de nabehandeling en over mijn zicht kom ik duimen tekort zo blij ik er mee ben echt een aanrader

  René Hooghwerff - 13 april 2022
Bekijk reviews op trustpilot