ReLEx SMILE

De Relex® SMILE ooglaser methode is momenteel de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld. De methode is nauwkeurig, veilig en geeft minder kans op complicaties dan andere laserbehandelmethoden.

Visus Oogkliniek heeft met Otto Wolter een specialist in huis die de methode als eerste in Nederland toepaste. Door zijn expertise wordt Otto dan ook geregeld gevraagd om over ReLEx SMILE te vertellen op medische congressen.

 

Overzicht behandeling

 • Tussen 18 en 45 jaar
 • Alleen bij sterktes tussen -1 en -10
 • Niet bij plus sterkte
 • Comfortabeler om te ondergaan dan IntraLasik
 • Geschikt bij contactsporten en extreme beroepen

ReLEx SMILE in het kort:
 • Patiëntvriendelijk: Snel herstel, minder kans op complicaties door kleinere incisie

 • De flaploze behandeling: Doordat bij behandeling geen flap wordt gemaakt, hoeft de patiënt niet bezorgd te zijn over een mogelijke verschuiving.

Maak een afspraak Ben ik geschikt

Een maand na mijn ooglaserbehandeling werd ik Nederlands kampioen Luchtgeweer schieten.

Peter Hellenbrand - Olympisch scherpschutter

Hoe werkt ReLEx® SMILE

Bij de Relex® SMILE maakt de arts alleen een kleine opening van 2 tot 4 millimeter in het hoornvlies met de VisuMax-laser. Met de laser maakt de arts een flinterdun schijfje weefsel (lenticule). Dit schijfje wordt vervolgens verwijderd via de kleine opening.

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Vorming van de lenticule De chirurg maakt met de laser een soort lensje in het hoornvliesweefsel:de lenticule. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies.

 3. Lenticule verwijderen Via de opening haalt de chirurg de lenticule eruit. Het hoornvlies heeft nu de juiste vorm en daarmee is de sterkte van het oog gecorrigeerd.

Waarom ReLEx SMILE bij Visus oogkliniek?

Drs. Otto Wolter is de eerste en meest ervaren Relex Smile Chirurg van Nederland. Daarnaast geeft hij les aan oogartsen over de hele wereld hoe de ReLEx® SMILE behandeling verricht dient te worden. Doordat we meer behandelingen verrichten kunnen we u de ReLEx® SMILE behandeling aanbieden tegen de laagste prijs in Nederland.

 • Nr.1 van Europa

  In 2020 hebben we meer ReLEx® SMILE behandelingen verricht dan welke andere kliniek in Europa ook zijn we 3de wereldwijd.

 • 48% van alle patiënten

  Koos Visus voor hun ooglaserbehandeling

 • Nr.1 en Nr.2 meest ervaren chirurgen

  Met met tientallen duizend succesvolle behandelingen

Namens mijn dreamteam heet ik u van harte welkom bij Visus Oogkliniek Otto Wolter, Hoogste aantal SMILE behandelingen in Nederland (2018)
social-video-youtube-clip

Video ervaringen

Hoe kijken prominente influencers terug op hun behandeling bij VISUS Oogkliniek. Gewapend met een camera en een goed verhaal beschrijven zij hun ervaringen.

button-play-1 Milan Knol Bij visus oogkliniek voor ooglaser behandeling!
button-play-1 Endless Weekend Mijn relex smile ooglaser behandeling.
button-play-1 DusDavid Games Reve krijgt een spannende operatie!
button-play-1 Darcy & Kids Ogen laten laseren mijn ervaring en beelden operatie.
button-play-1 Sophie Milzink Ondergaat Relex Smile behandeling
button-play-1 Makiko Jolie Visus TransPRK laserbehandeling

Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren op Trustpilot?

 • 5 sterren Nu een jaar geleden

  Nu een jaar geleden en wat kijk ik terug op een goede behandeling en mooi resultaat. Ik ben ontzettend blij met de keuze om mijn ogen te laten laseren bij Visus oogkliniek middels de relax smile behandeling. Goede voorbereiding, fijne arts en wat is het fijn van mijn bril en lenzen af te zijn!

  Rachel van Meeuwen - 22 augustus 2022
 • 5 sterren Na 35 jaar lenzen en brillen te hebben…

  Na 35 jaar lenzen en brillen te hebben gedragen, bleek het bij Visus mogelijk om mijn ogen te laseren. Ik had -8 en dat is nu gecorrigeerd. Ik vind het een wonder. De beste investering ooit. De operatie was in een paar minuten voorbij, niets van te voelen. De eerste dag is even pittig, maar herstel gaat ontzettend snel.

  Rianne Kooijenga-Vernet - 14 augustus 2022
 • 5 sterren Ik ben heel positief

  Ik ben heel goed geholpen op alle vlakken zoals het voor traject en de operatie is mij heel erg meegevallen verder ben ik heel positief over de nabehandeling en over mijn zicht kom ik duimen tekort zo blij ik er mee ben echt een aanrader

  René Hooghwerff - 13 april 2022
Bekijk reviews op trustpilot