ReLEx SMILE

De Relex® SMILE ooglaser methode is momenteel de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld. De methode is nauwkeurig, veilig en geeft minder kans op complicaties dan andere laserbehandelmethoden.

Het is een voorrecht om Drs. Otto Wolter in ons team te hebben. Een voorloper in de toepassing van de ReLEx SMILE-methode. Door zijn ongeëvenaarde expertise is Otto regelmatig gevraagd om over ReLEx SMILE te spreken op internationale medische congressen. Zijn betrokkenheid bij het voortdurend verbeteren van de behandeling is van onschatbare waarde voor onze patiënten en ons team.

 

Overzicht behandeling

 • Tussen 18 en 45 jaar
 • Bij sterktes tussen -1 en -10
 • De maximale sterktes zijn niet altijd mogelijk
 • Niet bij plus sterkte
 • Comfortabeler om te ondergaan dan IntraLasik
 • Geschikt bij contactsporten en extreme beroepen

ReLEx SMILE in het kort:
 • Patiëntvriendelijk: Snel herstel, minder kans op complicaties door kleinere incisie

 • De flaploze behandeling: Doordat bij behandeling geen flap wordt gemaakt, hoeft de patiënt niet bezorgd te zijn over een mogelijke verschuiving.

Boek direct vooronderzoek Ben ik geschikt

Ik ben inmiddels jaren verder en heb er nog steeds profijt van. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dik tevreden ben.

Rico Verhoeven, WK Kickboxen

Hoe werkt ReLEx® SMILE

Bij de Relex® SMILE maakt de arts alleen een kleine opening van 2 tot 4 millimeter in het hoornvlies met de VisuMax-laser. Met de laser maakt de arts een flinterdun schijfje weefsel (lenticule). Dit schijfje wordt vervolgens verwijderd via de kleine opening.

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Vorming van de lenticule De chirurg maakt met de laser een soort lensje in het hoornvliesweefsel:de lenticule. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies.

 3. Lenticule verwijderen Via de opening haalt de chirurg de lenticule eruit. Het hoornvlies heeft nu de juiste vorm en daarmee is de sterkte van het oog gecorrigeerd.

Waarom ReLEx SMILE bij Visus oogkliniek?

Kies voor ReLEx SMILE bij Visus oogkliniek, de meest gekozen behandeling voor oogcorrectie. Drs. Otto Wolter, de meest ervaren ReLEx SMILE chirurg van Nederland, is bij ons werkzaam en deelt zijn kennis met oogartsen over de hele wereld. Bovendien bieden wij de behandeling aan tegen de laagste prijs in Nederland vanwege onze hoge volume aan behandelingen. Ontvang de beste zorg en sluit je aan bij de vele patiënten die succesvol behandeld zijn met ReLEx SMILE bij Visus oogkliniek.”

 • #1 van Europa

  Visus oogkliniek voert de meeste ReLEx® SMILE behandelingen in Europa uit en behaalde in 2020 de derde plaats wereldwijd

 • 48% van alle patiënten

  Kozen Visus voor hun ooglaserbehandeling

 • #1 en Nr.2 meest ervaren chirurgen

  Met tienduizenden succesvolle behandelingen

Namens mijn dreamteam heet ik u van harte welkom bij Visus Oogkliniek. Ons team zet zich dagelijks in om de best mogelijke zorg te bieden en onze patiënten te helpen hun zicht te verbeteren en hun leven te veranderen." Otto Wolter, Hoogste aantal IntraLASIK behandelingen in Nederland
social-video-youtube-clip

Ervaringen ReLEx SMILE-methode

Bekijk hoe prominente patiënten terugkijken op hun behandeling bij VISUS Oogkliniek. Gewapend met een camera en een goed verhaal, delen zij hun persoonlijke ervaringen.

button-play-1 Frans Duijts Frans Duijts 'LIVE' bij Visus Oogkliniek
button-play-1 Luna Bijl Op de 'Cover' van Visus
button-play-1 Mandy van den Berg Dag na de behandeling bij VISUS Oogkliniek
button-play-1 Luna Bijl Behandeling
button-play-1 Jawad Es Soufi Voor zijn Relex Smile behandeling
button-play-1 Frans Duijts Nacontrole
button-play-1 Mandy van den Berg Dag na de behandeling bij VISUS Oogkliniek
button-play-1 Milan Knol Bij visus oogkliniek voor ooglaser behandeling!
button-play-1 Endless Weekend Mijn relex smile ooglaser behandeling.
button-play-1 DusDavid Games Reve krijgt een spannende operatie!
button-play-1 Darcy & Kids Ogen laten laseren mijn ervaring en beelden operatie.
button-play-1 Sophie Milzink Ondergaat Relex Smile behandeling
button-play-1 Makiko Jolie Visus TransPRK laserbehandeling

Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren op Trustpilot?

 • 5 sterren Uitstekende kliniek!

  Alweer even geleden (april 2021) Relex Smile behandeling gehad in deze kliniek. Mijn ervaringen zijn erg positief. Uitgebreide intake, de behandeling zelf die alles meeviel, de controle. Vriendelijk personeel. Met het resultaat ben ik ook zeer tevreden. Op dezelfde avond na de behandeling kon ik alweer tv kijken zonder bril. Ik zou deze kliniek dan ook iedereen aanbevelen!

  S.J. Corbijn - 15 maart 2023
 • 5 sterren Een hele fijne oogkliniek!

  Een hele fijne oogkliniek, alles was goed uitgelegd, goed voorbereid, het hele traject verliep fijn. Ook erg fijn dat het voor en na traject op een andere locatie kon doen waardoor er niet veel reistijd was. Nog steeds erg blij met het top resultaat! Beste keuze ooit!

  Jorn Heikens - 14 maart 2023
 • 5 sterren Top ervaring!

  Goede uitleg gekregen bij de intake, ze nemen de tijd om alles goed uit te leggen en alle vragen te beantwoorden. Op dag van de operatie was ik best zenuwachtig. De medewerkers zorgen voor een relaxe en goede sfeer. De operatie duurt zelf maar een aantal minuten en de arts praat je hierdoor heen. De eerste uren heb je beetje wazig zicht, maar dit hersteld snel. Na een paar dagen volledig zicht! Ik ben heel blij dat ik deze stap heb gezet!

  Caroline - 13 maart 2022
Bekijk reviews op trustpilot