ReLEx SMILE

De Relex® SMILE ooglaser methode is momenteel de meest geavanceerde ooglasermethode ter wereld. De methode is nauwkeurig, veilig en geeft minder kans op complicaties dan andere laserbehandelmethoden.

Visus Oogkliniek heeft met Otto Wolter een specialist in huis die de methode als eerste in Nederland toepaste. Door zijn expertise wordt Otto dan ook geregeld gevraagd om over ReLEx SMILE te vertellen op medische congressen.

 

Overzicht behandeling

 • Tussen 18 en 45 jaar
 • Alleen bij sterktes tussen -1 en -10
 • Niet bij plus sterkte
 • Comfortabeler om te ondergaan dan IntraLasik
 • Geschikt bij contactsporten en extreme beroepen

ReLEx SMILE in het kort:
 • Patiëntvriendelijk: Snel herstel, minder kans op complicaties door kleinere incisie

 • De flaploze behandeling: Doordat bij behandeling geen flap wordt gemaakt, hoeft de patiënt niet bezorgd te zijn over een mogelijke verschuiving.

Maak een afspraak Ben ik geschikt

Ik kan nu mijn publiek zien genieten van mijn muziek!

Frans Duijts

Hoe werkt ReLEx® SMILE

Bij de Relex® SMILE maakt de arts alleen een kleine opening van 2 tot 4 millimeter in het hoornvlies met de VisuMax-laser. Met de laser maakt de arts een flinterdun schijfje weefsel (lenticule). Dit schijfje wordt vervolgens verwijderd via de kleine opening.

 1. Verdoving Uw oog wordt eerst verdoofd met oogdruppels. Hierdoor voelt u tijdens de behandeling geen pijn.

 2. Vorming van de lenticule De chirurg maakt met de laser een soort lensje in het hoornvliesweefsel:de lenticule. Dan maakt de chirurg met de laser een kleine opening in het hoornvlies.

 3. Lenticule verwijderen Via de opening haalt de chirurg de lenticule eruit. Het hoornvlies heeft nu de juiste vorm en daarmee is de sterkte van het oog gecorrigeerd.

Waarom ReLEx SMILE bij Visus oogkliniek?

Drs. Otto Wolter is de eerste en meest ervaren Relex Smile Chirurg van Nederland. Daarnaast geeft hij les aan oogartsen over de hele wereld hoe de ReLEx® SMILE behandeling verricht dient te worden. Doordat we meer behandelingen verrichten kunnen we u de ReLEx® SMILE behandeling aanbieden tegen de laagste prijs in Nederland.

 • Nr.1 van Europa

  In 2020 hebben we meer ReLEx® SMILE behandelingen verricht dan welke andere kliniek in Europa ook zijn we 3de wereldwijd.

 • 48% van alle patiënten

  Koos Visus voor hun ooglaserbehandeling

 • Nr.1 en Nr.2 meest ervaren chirurgen

  Met met tientallen duizend succesvolle behandelingen

Namens mijn dreamteam heet ik u van harte welkom bij Visus Oogkliniek Otto Wolter, Hoogste aantal SMILE behandelingen in Nederland (2018)
social-video-youtube-clip

Video ervaringen

Hoe kijken prominente influencers terug op hun behandeling bij VISUS Oogkliniek. Gewapend met een camera en een goed verhaal beschrijven zij hun ervaringen.

button-play-1 Milan Knol Bij visus oogkliniek voor ooglaser behandeling!
button-play-1 Endless Weekend Mijn relex smile ooglaser behandeling.
button-play-1 DusDavid Games Reve krijgt een spannende operatie!
button-play-1 Darcy & Kids Ogen laten laseren mijn ervaring en beelden operatie.
button-play-1 Sophie Milzink Ondergaat Relex Smile behandeling
button-play-1 Makiko Jolie Visus TransPRK laserbehandeling
social-video-youtube-clip

FAQ

Antwoord op vragen!

button-play-1 IS EEN UITGEBREID VOORONDERZOEK VERPLICHT? FAQ
button-play-1 EN IS HET OOK GEWENST FAQ
button-play-1 WANNEER WIL JE WEER WERKEN FAQ

Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren op Trustpilot?

 • 5 sterren Ontzettend tevreden

  Ontzettend tevreden over de professionele werkwijze bij Visus oogkliniek. Er was altijd sprake van duidelijke voorlichting die veel kunde uitstraalt. Dit gaf vertrouwen om de ReLex Smile behandeling van mijn ogen bij Visus uit te laten voeren. Ook op de behandeldag waren mijn zenuwen door dit vertrouwen zeer minimaal. Alles is perfect verlopen, ook het herstel was zeer spoedig. Medewerkers van Visus geven je het gevoel dat je altijd bij hen terechtkunt. Echt niks op aan te merken. Hartstikke bedankt!

  Zoë Verwers - 24 mei 2021
 • 5 sterren Uitstekend

  Zeer tevreden over de resultaten van de Intralasik behandeling. Visus is professioneel, deskundig en servicegericht. Ondanks dat het erg spannend is om iets aan je ogen te laten doen zou ik het iedereen aanraden.

  Arjen Van den Akker - 1 december 2021
 • 5 sterren Erg tevreden, aanrader

  Hele goede ervaring bij Visus Oogkliniek gehad. Ik vond het best spannend, maar de arts en assistenten leggen alles erg duidelijk en geduldig uit voordat de ingreep plaatsvindt. Het hele traject heb ik als professioneel ervaren. Zowel het voortraject als de nazorg hebben me gerustgesteld. Ook het nabestellen van de oogdruppels ging erg makkelijk. Als je twijfelt is dat niet nodig. Ik had een grote sterkte en mijn leven is een stuk gemakkelijker geworden na deze ingreep. Gewoon doen!

  Anesa Dzihan - 22 april 2022
Bekijk reviews op trustpilot