Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Beste technologie garantie

Bij ooglaserbehandelingen is de technologie die wordt gebruikt mede bepalend voor het eindresultaat. Bij Visus Oogkliniek wordt u altijd met de beste apparatuur behandeld.

Onderzoek: Worden verricht volgens laatste technologische standaarden.
Meting: We hebben de meest nauwkeurige meetapparatuur op de markt
Behandeling: We gebruiken altijd de nieuwste lasers

Visumax 800 Femtosecond Laser

De VisuMax 800 wordt gebruikt voor refractieve chirurgie omdat het wordt beschouwd als een zeer nauwkeurige en veilige procedure voor het corrigeren van zichtproblemen.

De femtosecond lasertechnologie die in de VisuMax 800 wordt gebruikt, maakt precieze, kleine sneden in het hoornvlies van het oog mogelijk, waardoor het hoornvlies nauwkeuriger wordt gevormd. Dit kan leiden tot betere visusresultaten in vergelijking met andere methoden van refractieve chirurgie. Bovendien heeft de VisuMax 800 een zeer laag risico op complicaties en een snelle hersteltijd. Het kan worden gebruikt om bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie) en ook astigmatisme te behandelen.

 


Schwind Amaris 1050 Rs

De Schwind Amaris is de snelste excimerlaser ter wereld. Reden voor Visus Oogkliniek om deze laser als eerste kliniek in Europa in gebruik te nemen.

Met de excimerlaser kunnen we uw hoornvlies de juiste vorm geven. De arts toetst eerst in welke correctie nodig is en vervolgens neemt de excimerlaser het over. Uiteraard monitort de arts het proces nauwgezet. De laser vormt het hoornvlies op zo’n manier, dat de bedoelde correctie automatisch tot stand komt.

Snelste Excimer Laser ter wereld
Hoe sneller de excimerlaser werkt, hoe kleiner de kans op complicaties. Daarom werkten we bij Visus Oogkliniek als eerste kliniek in Europa met de Schwind Amaris 1050Rs, de snelste laser ter wereld. De laser werkt maar liefst dertig keer sneller dan de gemiddelde excimerlaser.


Catalys Precision Laser System

Bij Visus kunt u ook terecht voor een lensvervangende behandeling met de Catalys precision laser. Deze moderne laser beschikt over uitgebreide 3D beeldvormings-mogelijkheden en vele andere innovatieve functies waardoor uw behandeling preciezer wordt en meer maatwerk mogelijk is.

De geavanceerde 3D-beeldvormingstechnologie van de Catalys laser maakt een 3D-beeld van het oog zodat de lengte, kromming en diepte exact zichtbaar zijn. Met het 3D-beeld kan de arts vervolgens een individueel behandelplan opstellen.

Met de Catalys laser kan de arts de sneetjes in het oog die nodig zijn bij een lensvervangende behandeling tot tien keer nauwkeuriger maken dan handmatig. Door de grote precisie van deze laser, zult u sneller herstellen en kunt u een leven lang profijt hebben van het uitstekende resultaat.


Zeiss Cirrus OCT 5000

Bij een OCT-onderzoek (Optical Coherence Tomography) worden er foto’s gemaakt van de structuren van het oog. Het gaat hier om de dwarsdoorsnede van (een gedeelte van) het netvlies (retina).

Op deze manier kunnen afwijkingen aan het netvlies nauwkeurig in beeld worden gebracht. Het doel van dit onderzoek is het stellen van een diagnose en/of het mogelijk maken van een eventuele behandeling.


Zeiss IOL MASTER

De IOLMaster 700 is een optische biometer waarmee de lengte van het oog en andere parameters worden gemeten.

Deze informatie wordt gebruikt om de juiste sterkte te berekenen van de intraoculaire lens (IOL) die tijdens een staaroperatie moet worden geïmplanteerd. De IOLMaster 700 wordt beschouwd als een zeer nauwkeurig en precies instrument dat snelle en betrouwbare metingen levert. Het maakt gebruik van verschillende technologieën zoals gedeeltelijke coherentie-interferometrie (PCI) en Scheimpflug-beeldvorming om een nauwkeurige meting te verkrijgen. De IOLMaster 700 is belangrijk voor cataractchirurgie omdat het de chirurg helpt de juiste IOL sterkte te selecteren voor elke individuele patiënt, wat leidt tot betere visuele resultaten en de behoefte aan een bril of contactlenzen na de operatie vermindert.

 


Cassini

Cassini is een diagnostisch apparaat dat gebruik maakt van een technologie genaamd Placido disc-based corneal topography.

Het wordt gebruikt om het oppervlak van het hoornvlies in kaart te brengen om aandoeningen zoals astigmatisme van het hoornvlies, keratoconus en andere onregelmatigheden van het hoornvlies te diagnosticeren en te controleren. Het Cassini-systeem wordt beschouwd als zeer nauwkeurig en kan gedetailleerde en nauwkeurige metingen van het hoornvlies verrichten.

Het kan helpen bij het identificeren van hoornvliesaandoeningen die anders moeilijk te detecteren zouden zijn met andere methoden. Dit kan helpen bij de diagnose en behandeling van oogziekten en kan ook worden gebruikt om de progressie van aandoeningen in de tijd te volgen. Bovendien kan het worden gebruikt om het hoornvlies te evalueren voor en na refractieve operaties zoals LASIK, PRK en staaroperaties.

 


ZEISS CALLISTO

ZEISS CALLISTO eye is een uiterst nauwkeurig meetapparaat dat wordt gebruikt in de oogheelkunde om de vorm en kromming van het menselijk oog te meten.

Het wordt met name gebruikt om het oppervlak van het hoornvlies te meten, de heldere buitenste laag van het oog. Deze informatie wordt gebruikt om verschillende oogaandoeningen te diagnosticeren en te behandelen, zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme.

CALLISTO eye gebruikt een contactloze wavefront-sensortechnologie, waardoor het snel, nauwkeurig en veilig is voor patiënten. Het kan ook worden gebruikt voor het meten van ogen voor en na een staar- of LASIK-operatie om ervoor te zorgen dat het gewenste resultaat wordt bereikt. Bovendien kan het ZEISS CALLISTO-oog worden gebruikt om de vorm van het hoornvlies en de kwaliteit van de traanfilm te meten, wat nuttig kan zijn bij de diagnose en het beheer van droge ogen, een veel voorkomende aandoening die veel mensen treft.

 


ZEISS OPMI Lumera 700

De ZEISS OPMI Lumera 700 is een zeer nauwkeurige chirurgische microscoop die wordt gebruikt in een groot aantal medische procedures, waaronder neurochirurgie, KNO-heelkunde en wervelkolomchirurgie. Hij biedt chirurgen een helder en duidelijk zicht op het operatieveld, wat essentieel is voor precieze en nauwkeurige procedures.

De OPMI Lumera 700 is voorzien van geavanceerde optiek en verlichtingstechnologie, die een beeld met hoge resolutie geeft met minimale vervorming en verblinding. Het ergonomische ontwerp maakt het gebruik tijdens lange procedures eenvoudig en comfortabel. Daarnaast heeft het geavanceerde functies zoals gemotoriseerde scherpstelling en zoom, waardoor de chirurg zich kan concentreren op het exacte operatiegebied, en de mogelijkheid om de positie van de microscoop aan te passen aan de gewenste hoek, waardoor de chirurg een beter zicht heeft.

De OPMI Lumera 700 is ook uitgerust met een geïntegreerde videocamera, die live beeldoverdracht en documentatie tijdens de operatie mogelijk maakt.

Kortom, de OPMI Lumera 700 biedt hoogwaardige beelden en geavanceerde functies die de chirurg helpen nauwkeurige en nauwkeurige procedures uit te voeren, wat het resultaat voor de patiënt kan verbeteren.


ZEISS SL 800

De ZEISS SL 800 is een hoogwaardige rasterelektronenmicroscoop (SEM) die wordt gebruikt voor het afbeelden en analyseren van een breed scala aan monsters op verschillende gebieden zoals materiaalwetenschappen, biologie en geologie.

Hij gebruikt een elektronenbundel om het oppervlak van het monster te scannen en een beeld met hoge resolutie te creëren. De elektronen interageren met de atomen van het monster, waardoor secundaire elektronen en teruggekaatste elektronen ontstaan, die informatie verschaffen over de samenstelling, structuur en morfologie van het monster.

Samengevat is de ZEISS SL 800 een hoogwaardige scanning-elektronenmicroscoop met geavanceerde beeldvormings- en analysemogelijkheden, die kan worden gebruikt voor een breed scala aan monsters op verschillende gebieden.


i.Trace

i.Trace is een refractiesysteem dat gebruik maakt van een technologie genaamd “golffrontanalyse” om te meten hoe het licht door het oog reist. Het geeft gedetailleerde informatie over de optische kwaliteit van het oog, waaronder informatie over de vorm van het hoornvlies en de ooglens.

Deze technologie wordt gebruikt om de nauwkeurigheid van de diagnose van refractiefouten en de precisie van de correctie te verbeteren. Deze informatie kan worden gebruikt om de behandeling voor elke patiënt op maat te maken, zoals refractieve laserchirurgie (LASIK) of staarchirurgie. Dit kan leiden tot betere visuele resultaten, zoals scherper en helderder zicht, en een kleiner risico op complicaties.


SWIND Sirius

De SWIND Sirius is een krachtige confocale laserscanmicroscoop (CLSM) ontwikkeld door SWIND. Hij wordt gebruikt voor beeldvorming en analyse van monsters op verschillende gebieden zoals biologie, materiaalkunde en halfgeleidertechnologie.

Een van de grote voordelen van de CLSM-technologie is het vermogen om contrastrijke beelden met hoge resolutie van monsters te maken met minimale achtergrondruis en een hoge gevoeligheid. Dit is bijzonder nuttig voor de beeldvorming van monsters met fijne structuren, zoals cellen, weefsels of halfgeleiders.

 

 


Oculus Pentacam

De Oculus Pentacam wordt gebruikt voor niet-invasief onderzoek van het voorste segment van het oog.

Het wordt algemeen gebruikt in de oogheelkunde voor de diagnose en behandeling van een groot aantal oogaandoeningen.

Een van de belangrijkste voordelen van de Pentacam is de mogelijkheid om een gedetailleerde en nauwkeurige beoordeling van het voorste segment van het oog te geven op een niet-invasieve manier, die snel en comfortabel is voor de patiënt. Het biedt ook een breed scala aan metingen, die nuttig zijn voor chirurgische planning, zoals de dikte van het hoornvlies en de kromming van het hoornvlies. Bovendien kan de Pentacam ook worden gebruikt voor de beoordeling van de traanfilm, wat nuttig kan zijn bij de diagnose en het beheer van droge ogen.

 


E-Eye

In verschillende neurologische studies is aangetoond dat de uitzending van infrarood in de vorm van een reeks pulsen op een zenuw leidt tot het ontstaan van een micro-temperatuurgradiënt tussen de binnenste en de buitenste laag van de myelineschede.

Deze micro-temperatuurgradiënt leidt tot het vrijkomen van neurotransmitters. Automatisch wordt de parasympatische zenuw door enkele van zijn takken verbonden met de Meibomian klieren. De vrijgekomen neurotransmitters kunnen dan inwerken op de klieren, waardoor de secretie en de samentrekking ervan worden gestimuleerd.

 


ZEISS QUATERA 700

ZEISS QUATERA 700

QUATERA® 700 van ZEISS is een mijlpaal in cataractchirurgie. De door ZEISS gepatenteerde QUATTRO Pump® is ontworpen om kamerstabiliteit mogelijk te maken, onafhankelijk van IOP en flow. De digitaal geïntegreerde chirurgische workflow combineert gegevens van andere apparaten van de ZEISS Cataract Workflow. Dit alles voor een volledig nieuwe ervaring in phaco.

 

Wil jij weten hoe anderen hun ooglaserbehandeling hebben ervaren?

 • 5 sterren Doe het! Het is het waard

  Mijn ogen gelaserd via Visus, de handeling ging super en het voelt als een wonder dat ik nu weer kan zien zonder lenzen (na jaren -6 te hebben gehad!). Ik ben enorm blij met de behandeling. Aanrader!

  Milou van Vliet - 5 januari 2024
 • 5 sterren Afgelopen jaar heb ik mijn ogen…

  Afgelopen jaar heb ik mijn ogen laten laseren bij Visus middels de Relex Smile methode. Nog steeds één van mn beste beslissingen ooit geweest! Vanaf het begin goed begeleid, al mn vragen netjes beantwoord en op de dag van behandeling op m'n gemak gesteld, nazorg was goed. Het resultaat is ook prima. Aanrader!!

  Suren - 20 december 2023
 • 5 sterren Ieder dag blij mee

  Fijn geholpen Goede voorlichting Zeer blij dat ik de lenstransplantatie heb laten doen bij deze kliniek

  Van den Brink - 3 januari 2024
Bekijk reviews op trustpilot