Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

Intralasik: Een revolutionaire procedure voor het corrigeren van gezichtsstoornissen

Wat is Intralasik?

Intralasik is een vorm van laser-geassisteerde refractieve chirurgie die wordt gebruikt om gezichtsstoornissen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. Het is een minimaal invasieve procedure die gebruik maakt van geavanceerde lasertechnologie om het hoornvlies te vervormen en de manier waarop licht het oog binnenkomt te verbeteren, zodat u beter kunt zien.

Hoe werkt Intralasik?
Intralasik maakt gebruik van een femtosecond laser om een zeer dun flapje in het hoornvlies te maken. Vervolgens gebruikt de chirurg een excimer laser om het hoornvlies te vervormen en het zichtprobleem te corrigeren. Het flapje wordt vervolgens teruggeplaatst, waardoor het behandelde gebied wordt bedekt en de natuurlijke genezing wordt bevorderd.
De hele procedure duurt slechts enkele minuten en wordt meestal poliklinisch uitgevoerd. De meeste patiënten kunnen binnen 24 uur na de ingreep hun normale activiteiten hervatten.

 • Voordelen van Intralasik
  Intralasik biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele vormen van oogcorrectie, waaronder
  Beter zicht: Intralasik kan een reeks gezichtsbeperkingen corrigeren, waaronder bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, waardoor u duidelijker kunt zien.
  Snelle hersteltijd: In tegenstelling tot traditionele visuscorrectieprocedures is Intralasik minimaal invasief en vereist slechts een korte hersteltijd. De meeste patiënten kunnen binnen 24 uur na de procedure hun normale activiteiten hervatten.
  Geen bril of contactlenzen nodig: Met Intralasik kunt u helder zicht krijgen zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft.
  Minder risico op complicaties: Intralasik is een veilige en effectieve procedure die wordt uitgevoerd door ervaren chirurgen. Het risico op complicaties is laag en de resultaten zijn duurzaam.
  Wat kunt u verwachten met Intralasik
  Als u ervoor kiest om Intralasik te ondergaan, kunt u een eenvoudig en ongecompliceerd proces verwachten. Dit is wat u kunt verwachten van de procedure:

Consultatie:

Voor de procedure heeft u een ontmoeting met uw chirurg om uw zichtproblemen te bespreken en te bepalen of Intralasik geschikt is voor u.
Pre-operatieve evaluatie: Uw chirurg zal een uitgebreide evaluatie van uw ogen uitvoeren om de beste aanpak voor uw specifieke behoeften te bepalen.
Procedure: De procedure wordt poliklinisch uitgevoerd en neemt doorgaans slechts enkele minuten in beslag. U krijgt een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven en de chirurg gebruikt een femtosecond laser om een flapje in het hoornvlies te maken. De excimer laser wordt dan gebruikt om het hoornvlies opnieuw vorm te geven en het flapje wordt teruggeplaatst.
Herstel: De meeste patiënten zijn in staat om hun normale activiteiten binnen 24 uur na de procedure te hervatten. Uw chirurg zal u gedetailleerde instructies geven voor de nazorg en u wordt nauwlettend in de gaten gehouden om er zeker van te zijn dat u goed geneest.

Intralasik is een veilige, effectieve en duurzame oplossing voor het corrigeren van gezichtsstoornissen. Als u geïnteresseerd bent in het verbeteren van uw zicht, neem dan contact op met een gekwalificeerde chirurg om uw mogelijkheden te bespreken en te bepalen of Intralasik geschikt is voor u.