Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

ReLEx SMILE: Een minimaal invasieve procedure voor het corrigeren van gezichtsstoornissen

Wat is ReLEx SMILE?
ReLEx SMILE is een vorm van laserondersteunde refractieve chirurgie die wordt gebruikt om gezichtsstoornissen zoals bijziendheid, verziendheid en astigmatisme te corrigeren. Het is een minimaal invasieve procedure die gebruik maakt van geavanceerde lasertechnologie om het hoornvlies te vervormen en de manier waarop licht het oog binnenkomt te verbeteren, zodat u beter kunt zien.

Hoe werkt ReLEx SMILE?
ReLEx SMILE maakt gebruik van een femtosecond laser om een kleine lenticule (een dun schijfvormig stukje weefsel) in het hoornvlies te creëren. De chirurg verwijdert vervolgens de lenticule via een kleine incisie, waardoor het hoornvlies een nieuwe vorm krijgt en het zicht wordt gecorrigeerd. De incisie is zelfdichtend, zodat er geen hechtingen nodig zijn.

De hele procedure wordt uitgevoerd in een paar minuten en wordt meestal poliklinisch uitgevoerd. De meeste patiënten kunnen binnen 24 uur na de ingreep hun normale activiteiten hervatten.

Voordelen van ReLEx SMILE
ReLEx SMILE biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele vormen van oogcorrectie, waaronder

Beter zicht: ReLEx SMILE kan een reeks gezichtsstoornissen corrigeren, waaronder bijziendheid, verziendheid en astigmatisme, waardoor u duidelijker kunt zien.

Snelle hersteltijd: In tegenstelling tot traditionele visuscorrectieprocedures is ReLEx SMILE minimaal invasief en vereist slechts een korte hersteltijd. De meeste patiënten kunnen binnen 24 uur na de procedure hun normale activiteiten hervatten.

Geen bril of contactlenzen nodig: Met ReLEx SMILE kunt u helder zicht krijgen zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft.

Minder risico op complicaties: ReLEx SMILE is een veilige en effectieve procedure die wordt uitgevoerd door ervaren chirurgen. Het risico op complicaties is laag en de resultaten zijn duurzaam.

Wat kunt u verwachten met ReLEx SMILE?
Als u voor ReLEx SMILE kiest, kunt u een eenvoudig en ongecompliceerd proces verwachten. Dit is wat u kunt verwachten van de procedure:

  • Consultatie: Voor de procedure heeft u een afspraak met uw chirurg om uw zichtproblemen te bespreken en te bepalen of ReLEx SMILE geschikt voor u is.
  • Pre-operatieve evaluatie: Uw chirurg zal een uitgebreide evaluatie van uw ogen uitvoeren om de beste aanpak voor uw specifieke behoeften te bepalen.
  • Procedure: De procedure wordt poliklinisch uitgevoerd en neemt doorgaans slechts enkele minuten in beslag. U krijgt een plaatselijke verdoving om het gebied te verdoven en de chirurg gebruikt een femtosecond laser om een kleine lenticule in het hoornvlies te creëren. De lenticule wordt vervolgens verwijderd via een kleine incisie, waardoor het hoornvlies opnieuw wordt gevormd en de gezichtsvermindering wordt gecorrigeerd.
  • Herstel: De meeste patiënten zijn in staat om hun normale activiteiten binnen 24 uur na de procedure te hervatten. Uw chirurg zal u gedetailleerde instructies geven voor de nazorg en u wordt nauwlettend in de gaten gehouden om ervoor te zorgen dat