Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Blog overzicht

Voorbereiding voor een ooglaserbehandeling

Wil je niet meer langer vastzitten aan een bril of lenzen? En ben je van plan om daarvoor een ooglaserbehandeling te ondergaan? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Wanneer je bij ons een behandeling ondergaat zal je direct ontvangen worden en word je helemaal op je gemak gesteld. De procedure wordt met je doorgenomen en je hebt meerdere momenten waarop je vragen kan stellen. In dit blog bespreken we de belangrijkste onderdelen van een ooglaserbehandeling.

Zo bereid je je voor

Hoewel een ooglaserbehandeling slechts een kleine ingreep is zonder pijn, is het logisch dat je je nerveus, gespannen of onrustig voelt voor de operatie. Belangrijk is dan ook dat je niet met vragen blijft zitten en deze gewoon stelt. Daar is alle tijd toe. Bent u extreem nerveus, dan kunt u een kalmerend middel bij de balie vragen. Dit komt echter bijna niet voor. Belangrijk is om zo ontspannen mogelijk te zijn en onderstaande lijst door te nemen:

  1. Probeer een dag vrij te nemen van je werk bij een IntraLASIK ingreep, 2 tot 3 dagen bij een RelexSmile en 7 dagen na een TransPRK;
  2. Draag geen parfum, eau de cologne, haarspray of mousse op de behandeldag omdat daar alcohol in kan zitten;
  3. Verwijder minimaal 24 uur van tevoren alle oog make-up en zorg dat op de dag van de operatie het gezicht vrij is van make-up;
  4. Draag prettige kleding en vermijdt pluisstof;
  5. Zorg dat u vervoer heeft en niet zelf naar huis hoeft te rijden;
  6. Drink 24 tot 48 uur van tevoren geen alcohol om uitdroging te voorkomen.

De behandeling zelf

Wanneer je bij ons een ooglaserbehandeling ondergaat, ben je na plus minus drie uur weer buiten. De operatie zelf daarentegen neemt slechts enkele minuten in beslag. De laser is maar een paar seconden actief. De behandeling zelf is niet pijnlijk. Wel kunnen er ongemakkelijke handelingen plaatsvinden. Wanneer beide ogen moeten worden gecorrigeerd, gebeurt dat in de meeste gevallen op dezelfde dag.

Na de behandeling

Wanneer je een RelexSmile of IntraLASIK behandeling ondergaat zal het gezichtsvermogen direct verbeterd zijn. Veel patiënten zeggen dat het lijkt alsof ze door een helder douchegordijn kijken. Bij TransPRK zal de verbetering geleidelijk aan komen. Soms kan dat een week duren. Naast deze herstelperiode adviseren wij om tot twee dagen na de behandeling te wachten met autorijden. Echter kan dit verschillen per behandelingsmethode.

Ook moet je na de behandeling uiterst voorzichtig zijn met activiteiten waarbij er iets in je ogen terecht kan komen. Het is belangrijk om rust te nemen en de eerste uren na de behandeling je ogen zoveel mogelijk gesloten te houden. Wrijf na de behandeling ook niet in je ogen. Gebruik in plaats daarvan oogdruppels die jeuk of droogheid van de ogen kunnen verhelpen. Kijk ook uit dat je geen water en zeep in je ogen krijgt. Make-up kan je weer dragen na 7 dagen.

Ben je geïnteresseerd in een ooglaserbehandeling of heb je vragen over een behandeling? Neem dan contact met ons op.