Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Is er kans blijvend droge ogen na ooglaseren?

Zelden kan het voorkomen dat het herstel van gevoel aan het oppervlak van het hoornvlies langer dan het gemiddelde (6 maanden) duurt en dat er na 12  maanden nog sprake is van droogheidsklachten met of ondanks eenvoudige behandeling met kunsttranen. Er moet ook rekening gehouden worden met het spontaan kunnen optreden van droge ogen, zijnde een van de meest voorkomende oogkwalen. De complicatie is goed te behandelen met speciale oogdruppels, afsluiting van de traanafvoer, bandage-lenzen en behandeling van de ooglidrandjes, waar vaak de oorzaak van het probleem zit. De frequentie van echt blijvend droge ogen na een Lasik behandeling bij kandidaten, die vooraf met een goede traanfilmkwaliteit waren getest, wordt geschat op minder dan 1 op 10000.

Het gevoel van droge ogen komen regelmatig voor de eerste maanden na de behandeling. Hoe lang u hier last van zal hebben, is onder afhankelijk van hoe uw lichaam hierop zal reageren en welke behandelmethode u kiest en uw activiteiten/werkzaamheden gedurende de dag. Wanneer u het door ons opgestelde druppelprotocol volgt en goed druppelt met kunsttranen, zal u het minste last hebben van droge ogen. 

Verder kunt u extra omega 3 capsules in te nemen, vanaf 2 weken vooraf aan de behandeling tot 6 maanden na de behandeling. Uit onderzoek blijkt namelijk dat omega 3 een positief effect heeft op De stabiliteit van de traanfilm waardoor de kans op droge ogen kleiner is.

Het krijgen van blijvend drogere ogen dan u voor de behandeling had is een klein risico van ooglaseren.

Otto Wolter