Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Kan ik direct goed zien na een ooglaserbehandeling?

Bij ooglaseren beginnen uw ogen al met het herstel zodra u overeind komt na de behandeling. In de eerste fase na de behandeling kan er een ontstekingsproces ontstaan. Dit is normaal. Uw afweersysteem reageert op de behandeling en stuurt bloedplaatjes en witte bloedcellen naar de behandelde plaats. Er kan daardoor een zwelling ontstaan. Door deze reactie kunt u na de behandeling tijdelijk wat waziger ziet. Dat gebeurt doordat uw oog zijn nieuwe vorm heeft gekregen.

De zwelling wordt meestal binnen 24 uur minder, maar het kan ook wat langer duren. U zult merken dat tijdens dit proces uw zicht snel verbetert. In de periode na de behandeling zult u snel uw dagelijks leven kunnen hervatten. Bij TransPRK heeft u minimaal 1 week nodig voordat u weer voldoende ziet om het dagelijks leven te kunnen hervatten.

Het is belangrijk te realiseren dat u tijdens de eerste 2 weken na de behandeling moet herstellen. Geef de ogen de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. Zowel het zien in de verte, het zien in de avonduren en het lezen voor nabij kan iets lastiger zijn.

Otto Wolter