Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Wanneer kan ik weer aan het werk /studeren na een ooglaserbehandeling?

Dit hangt af van het soort werk dat u doet De meeste mensen kunnen de volgende dag na de behandeling alweer aan het werk. Een paar uur na de behandeling is het oncomfortabele gevoel namelijk al weg. U ziet dan al scherp genoeg om te kunnen werken.

Heeft u een TransPRK-behandeling gehad? Dan duurt het herstel iets langer omdat de voorkant van het oog eerst moet herstellen. Ook heeft u een bandagelens (een soort contactlens) op uw oog. U gaat na een paar dagen eerst terug naar de kliniek om de bandagelens te laten verwijderen. Daarom kan het tot 1 week duren voordat u weer aan het werk kunt.

Hoewel u relatief snel weer aan het werk kunt na een behandeling, hebben uw ogen meer tijd nodig om helemaal te herstellen. Het oog moet stabiliseren dit kan soms een paar weken tot wel een half jaar duren. Het zicht zal gedurende deze tijd steeds verder verbeteren.

Wij adviseren mensen rustig aan te doen. Een drukke periode met tentamens of deadlines voor het werk direct na de behandeling is niet te adviseren.

Otto Wolter