Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Wat betekent ‘flap’ bij ooglaseren?

Bij een IntraLASIK-behandeling maakt de arts een zogeheten flapje. Het hoornvlies bestaat uit zes dunne laagjes weefsel. Bij een flapje maakt de arts met de laser drie laagjes van het hoornvlies los. De opening heeft een lengte van ongeveer 20 mm en de vorm van een hoefijzer. Vervolgens wordt het flapje omgeslagen, zoals een bladzijde, zodat de laser het blootliggende weefsel kan behandelen.

Het flapje wordt gemaakt met de VisuMax-laser. Deze supersnelle laser stuurt met hoge precisie korte infraroodpulsen naar het hoornvlies. In het hoornvlies ontstaan daardoor kleine gasbelletjes. Deze gasbelletjes vormen binnen een paar minuten een soort tussenruimte die het omliggende weefsel als het ware beschermt. Hierdoor kan de chirurg met de laser een heel dun flapje zonder ander weefsel te beschadigen.

Otto Wolter