Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Kunnen jonge mensen (tieners) al een ooglaserbehandeling krijgen?

Tieners zijn vaak onzeker over hun uiterlijk. Een bril kan die onzekerheid nog groter maken. Jongeren die veel sporten vinden een bril of contactlenzen vaak een belemmering en willen er vaak om die reden vanaf.

Helaas is een laserbehandeling pas mogelijk vanaf de leeftijd van 18 jaar. Het oog is rond deze leeftijd pas volgroeid, soms zelfs pas iets later. Als een laserbehandeling gedaan wordt als de ogen nog niet volgroeid zijn, is het resultaat vaak niet blijvend en is een nieuwe behandeling nodig. Een kostbare aangelegenheid dus. Soms is een tweede behandeling echter niet eens meer mogelijk door de dikte van het hoornvlies of andere afwijkingen. Om dit te voorkomen, moet het oog ongeveer 1 jaar stabiel zijn nadat het is volgroeid. Dan kan pas behandeld worden.

Otto Wolter