Aangepaste openingstijden feestdagen.
Onze kliniek is gesloten van 25 december t/m 1 januari 2024. Gedurende deze periode zijn we niet bereikbaar voor reguliere oproepen of het inplannen van afspraken. Voor spoedgevallen blijft onze spoedlijn beschikbaar. Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar gewenst!
Overzicht veelgestelde vragen

Wat is monovisie?

Eén van de mogelijkheden om minder leesbrilafhankelijk te zijn na een ooglaserbehandeling is om u te laten behandelen volgens het monovisie principe.  Dit principe houdt in dat we 1 oog (meestal het dominante oog) behandelen voor de verte sterkte en het andere oog behandelen voor een lees sterkte. 

Het is belangrijk om dit principe uit te proberen. Als u hierin geïnteresseerd bent, kunnen wij een advies uitbrengen welke contactlenzen of glazen u moet uitproberen. U ontvangt daarvoor een voorschrift genaamd “monovisie advies”. U beslist zelf of u volgens dit principe behandeld wilt worden.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om monovisie te creëren door een behandeling te doen aan 1 oog. Ook in dit geval zult u thuis moeten testen of de keuze hiervoor geschikt is voor u.

Otto Wolter